ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


luni, 31 august 2009

Un nou virus gripal ameninţă lumea

Un nou tip de gripă ameninţă lumea şi vine de la cel mai bun prieten al omului, câinele. După ce gripa porcină s-a extins în întreaga lume si a fost declarată pandemie, noul tip de gripă care ameninţă lumea este GRIPA CANINĂ. Medicii veterinari din SUA au descoperit existenţa gripei canine, până acum, 30 de câini fiind infectaţi cu noul virus. Specialiştii au declarat că până acum virusul H2N8 al gripei canine a fost depistat în două centre în care se afla câini. Simptomele gripei canine sunt tuse, strănut şi febră. Astfel, potrivit Realitatea.net, un adăpost pentru animale din statul american Virginia a anunţat că au fost confirmate două cazuri de gripă canină, iar un câine dintr-un centru veterinar afiliat a murit din cauza aceleiaşi boli. Fairfax County Animal Shelter a anunţat că cei doi câini bolnavi si alţi 28, care prezintă simptomele bolii, au fost izolaţi. Noul tip de gripă a fost confirmat şi într-un centru veterinar afiliat adăpostului, unde câinele decedat fusese infectat cu noul virus. Există însă şi veşti bune. Până în prezent, nu au fost raportate cazuri de transmitere a virusului H3N8 de la câine la om.

Niciun comentariu:

Arhivă blog