ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


luni, 31 august 2009

Încă un motiv pentru a te lăsa de fumat:Ţigările ucid papilele gustative

Încă o veste rea pentru fumători: pe lângă nenumăratele boli pe care fumatul le provoacă, cercetătorii au demonstrat că ţigările ucid papilele gustative afectând, bineânţeles, şi gustul alimentelor. Aceasta este concluzia unui studiu publicat în revista BioMed Central de Pavlidis Pavlos de la Universitatea Aristotel din Thessaloniki, Grecia. Echipa de experţi greci condusă de Pavlidis Pavlos a examinat 62 de persoane, dintre care 28 fumătoare. În cadrul unui prim experiment, cercetătorii au măsurat sensibilitatea voluntarilor la diferite arome prin intermediul unor electrozi conectaţi la papilele fungiforme. A reieşit că pragul percepţiei gustului este mai scăzut la fumători, adică aceştia au o sensibilitate gustativă mai slabă. În partea a doua a experimentului, utilizând un endoscop pentru a studia forma, numărul şi dimensiunile papilelor, experţii au mai remarcat şi că, tot la fumători, acestea sunt mai puţine şi au o formă mai aplatizată. Prin urmare, potrivit acestui studiu, fumatul anihilează gustul alimentelor, scoţând din uz “antenele” capabile să le capteze.

Niciun comentariu:

Arhivă blog