ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


luni, 10 august 2009

Editorial Juridic

Incă din primele rânduri ale rubricii juridice, am dori să facem cunoscut cititorilor noştri faptul că motivul pentru care existăm este acela de a oferi un sfat profesionist şi util persoanelor aflate intr-o problemă de natură juridică.
Trăim vremuri dificile, în care accesul la persoane calificate, fie ele avocaţi sau consilieri juridici este adeseori costisitor. Pentru aceste motive, dorim să venim în întampinarea problemelor juridice cu care se confruntă majoritatea persoanelor cel puţin o dată in viaţă.
Ne adresăm omului de rând, simplu, care se află într-un impas, nu ştie care este cea mai bună modalitate de a acţiona şi caută sfatul specialistului.
Apoi, dorinţa noastră este aceea de a avea un cititor informat, care işi cunoaşte drepturile şi ştie care este cea mai bună modalitate de a-şi urmări interesele proprii, legal protejate. Nu în ultimul rând, dorim ca activitatea desfăşurată în cadrul rubricii juridice să aibă un caracter preventiv, luând aminte si plecând urechea la binecunoscutul dicton din domeniul medical ”Este mai uşor să previi decât să tratezi”, adică este de dorit să acţionezi corect, decât să suporţi consecinţele juridice ulterioare, ale faptelor necugetate, săvârşite poate în necunoştinţă de cauză sau de reguli juridice.
Pentru aceste motive, vom încerca să adoptăm un limbaj pe înţelesul tuturor, accesibil cititorului de rând, fără a ne împiedica în explicaţii complicate, cu termeni juridici inaccesibili, deoarece dorinţa ce ne însufleţeşte este aceea de a ne face înţeleşi unui numar cât mai mare de persoane.
Am îndrăzni în final să facem o paralelă între binecunoscutul agricultor, ce aruncă seminţele, iar unele cad pe pământ sterp, altele sunt împiedicate de ierburi sălbatice să crească iar o parte dintre ele ajung pe pamant roditor şi prind viaţă. La fel, dacă doar o mică parte din sfaturile noastre ajung la persoane care au avut nevoie de ele şi astfel le-am ajutat, vom considera că scopul nostru a fost atins.
Aşteptăm cu deosebit interes întrebările voastre pe adresa saptamana.reghineana@gmail.com sau la adresa redacţiei cu menţiunea JURIDIC.
În numărul următor, vom arăta care sunt regulile ce trebuiesc urmate atunci când o persoană îşi întocmeşte ea singură testamentul, fără a apela la un notar, ştiut fiind faptul că nu toate persoanele au posibilitatea financiară de a apela la acesta.

Niciun comentariu:

Arhivă blog