ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


luni, 31 august 2009

Acelaşi pepene, noi descoperiri

Cercetătorii au ajuns la o nouă concluzie uimitoare. Deşi cu toţii ştim că pepenele verde este un izvor important de sănătate, nimeni nu bănuia că şi libidoul nostru are de câştigat dacă mâncăm acest fruct. Se pare că pepenele conţine ingrediente care au un efect benefic asupra vaselor sanguine şi cresc libidoul. Este vorba de fitonutrienţi, lipocen, beta-caroten, citrulină, compuşi care produc reacţii sănătoase asupra corpului. Mai exact, oamenii de ştiinţă susţin că citrulina are capacitatea de a relaxa vasele sanguine, cam cum o face şi Viagra. “Atunci când mâncăm pepene verde, citrulina se transformă în arginină, un amino acid care face minuni asupra inimii, sistemului circulator şi sistemului imunitar", conform Dr. Bhimu Pati, Director al Centrului "A&M" de Îmbunătăţire a Fructelor şi Legumelor din Texas. Cea mai mare concentraţie de citrulină se află în coaja pepenelui şi, pentru că aceasta nu este consumată de cele mai multe ori, cercetătorii încearcă să producă pepeni hibrizi, al căror fruct să conţină mai multă citrulină.

Niciun comentariu:

Arhivă blog