ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


joi, 20 august 2009

10 REGULI DE AUR PENTRU FRUMUSEŢEA PIELII

1. Vei respira adânc, aer cât mai pur! Chiar dacă nu locuieşti la ţară, pe malul mării sau la munte, ci într-un oraş cu toate poluările atmosferice pe care le implică. Poţi să îţi dotezi casa cu un aero-ionizator sau biroul, maşina şi orice alt loc în care stai foarte mult. Acest aparat generează ioni negativi care restabilesc echilibrul electric al aerului poluat, aer puternic încărcat cu ioni pozitivi. Cu un simplu aero-ionizator, vei respira un aer de calitate şi este comercializat în destule magazine, la preţuri accesibile. Totuşi, nu cumpăra decât un aparat de calitate despre care te-ai informat foarte bine.
2. Nu vei consuma tutun şi vei evita abuzul de soare! În ceea ce priveşte tutunul, trebuie să faci o alegere. Să fumezi şi să îmbătrâneşti prematur sau să nu fumezi şi pielea ta să îşi păstreze tinereţea cât mai mult timp. Tu alegi. Alegerea nu depinde decât de tine şi de dorinţa profundă de a avea plăcerea unei pieli frumoase înaintea plăcerii de a fuma. Aceasta nu împlică decât un pic de voinţă. În ceea ce priveşte soarele, tot ce trebuie să faci este să nu abuzezi şi, mai ales, să te protejezi. Astrul solar este cel mai mare duşman al pielii, pentru că o deshidratează şi o îmbătrâneşte prematur. Câte femei nu se trezesc la 35 de ani cu chipul ridat ca al unui marinar de cursă lungă? Gândeşte-te bine, căci nici un produs de frumuseţe, nici măcar cea mai bună chirurgie estetică nu va reuşi vreodată să repare ceea ce soarele a stricat. Foloseşte creme protectoare specializate, cu factor de protecţie maxim.
3. Vei dormi profund în fiecare zi! Iată o regulă care nu este greu de aplicat. Nu implică decât un minim de organizare a timpului tău, pentru a avea în permanenţă timp pentru somn.
4. Vei mânca sănătos şi echilibrat, încet şi cât trebuie! Din nou… nimic complicat.
5. Vei creşte cantitatea zilnică de cereale, legume şi fructe din meniu. Dacă regimul tău alimentar nu are suficiente cereale, legume şi fructe, nu este dificil să îl modifici şi să adopţi obişnuinţe noi în meniul tău. În acest domeniu, trebuiesc privilegiate anumite alimente bogate în vitamina A (ficatul, gălbenuşul de ou, iaurtul, spanacul, caisele, mango, portocalele, nectarinele, roşiile), vitamina B5 (lapte, ouă, icre, cartofi, somon, avocado, căpşuni), vitamina B8 (gălbenuş de ou, orez, soia, mere, roşii). Aceste trei vitamine intervin activ în formarea, dezvoltarea şi regenerarea ţesuturilor cutanate.
6. Vei diminua zahărul, grăsimile şi carnea din alimentaţie! Şi aici, modificarea, dacă e necesar, a alimentaţiei nu implică un efort prea mare.
7. Vei bea apă cât mai mult pentru a elimina toxinele! Apa este extrem de importantă şi e suficient să bei un litru şi jumătate de apă pe zi, pentru a obţine un ten mult mai strălucitor.
8. Te vei abţine de la alcool şi cafea şi vei ocoli drogurile! Ca şi în cazul tutunului, este o alegere personală. Poţi să bei o jumătate de pahar de vin la fiecare masă, un aperitiv ocazional şi o cafea din când în când, fără ca aceasta să îţi pună frumuseţea pielii în pericol.
9. Vei practica, în mod regulat, sport şi mai ales, vei merge cât mai mult pe jos! Practicarea sportului este un lucru agreabil, ca şi mersul pe jos. De aceea, este vorba mai degrabă de integrarea unui nou tip de lucru plăcut în viaţa ta şi nu de impunerea a ceva constrângător.
10. Îţi vei repartiza foarte bine munca, timpul liber şi micile plăceri ale vieţii!
Un echilibru corect al vieţii, deci o sănătate bună în general, rezultă într-o sănătate şi frumuseţe a pielii de invidiat!

Niciun comentariu:

Arhivă blog