ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


luni, 31 august 2009

Craterul dintre blocuri

Păcura: deşeu vâscos, de culoare brună-închisă, rămas după distilarea primară a petrolului şi întrebuinţat drept combustibil şi la obţinerea uleiurilor de uns. Aşa sună definiţia unui produs extrem de valoros şi la capătul celălalt extreme de toxic, dacă nu e depozitat adecvat. Iar acest aspect, de neadecvat, este pe deplin îndeplinit şi nu oriunde, ci în mijlocul unui cartier al urbei noastre la caţiva paşi de o grădiniţă, într-un crater rămas în urma unei dezafectări a unei centrale termice, unde câteva tone din acest deşeu “preţios”, fac viaţa locuitorilor din zonă, un real pericol, pe lângă poluarea şi mirosul greu de suportat. Un copil inocent care se joacă acolo, un trecător iresponsabil care poate arunca o ţigară, condiţii perfecte pentru un dezastru care ar putea apărea. Vorbim aici, de lucrări care se execută în mometul de faţă în cartierul Dacia din Municipiul Reghin. Trecând întâmplător prin zonă, am realizat cu stupoare faptul că lucrările nu sunt supravegheate şi mai mult, un gard de împrejmuire sau o tăbliţă cu atenţionare lipsesc cu desăvârşire. Contactat telefonic, Călin Albu, de la Compartimentul de protecţie a mediului din cadrul Primăriei Reghin, nu are cunoştinţă de lucrările care se efectuează în cartierul Dacia din Municipiu arătându-se uimit de acestea.

Niciun comentariu:

Arhivă blog