ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


luni, 10 august 2009

Ce-şi doreşte reghineanul

Sunt cunoscute şi recunoscute în zilele noastre drepturile elementare şi imprescriptibile ale omului,drepturi consemnate în Declaraţia Universală a ONU,dreptul la viata,libertate şi fericire.
Cum se simte reghineanul în viaţa cotidiană,cum îi sunt apărate şi garantate aceste drepturi de către cei îndreptăţiţi s-o facă?
În condiţiile de astăzi,ale acelei crize prelungite,îi mai sunt asigurate drepturile sale fundamentale?
Aflăm zilnic din mass-media de problemele grave din sănătate,despre situaţia din spitale...Dar asigurarea sănătăţii populaţiei este în deplină concordanţă cu situaţia economico-financiară,în consecinţa,câţi reghineni îşi permit să se îngrijească de sănătate,să-şi facă periodic controalele şi analizele medicale recomandate...Mai poate fi vorba de asigurarea dreptului la viaţă când sunt destui oameni care “mor cu zile” din lipsă de bani?
Libertatea a fost şi este poate bunul cel mai de preţ al cetăţeanului.Se simte oare reghineanul cu adevărat liber?Se simte el în sigutanţă în orice loc şi în orice moment 24 de ore din 24 de ore?
Este reghineanul în deplină siguranţă la domiciliu,pe stradă,în mijloacele de transport,în gări,fără nici un sentiment de teamă ?
Ce mai putem spune despre dreptul şi aspiraţia la fericire atunci când buzunarele ne sunt goale?
Mi se pare o enigmă faptul că în campaniile electorale lupta pentru putere este atât de acerbă în condiţiile în care atât la nivel local cât şi naţional sunt atât de multe şi de grave probleme care nu se mai pot soluţiona de vreo 20 de ani.
Când se simte reghineanul fericit?Care sunt nevoile şi priorităţile sale?
"Săptămâna Reghineană" vă solicită să ne scrieţi,să vă exprimaţi nevoile şi frământările zilnice,gândurile,pentru ca cei care ne conduc să le cunoască.

Niciun comentariu:

Arhivă blog