ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


luni, 31 august 2009

Sărut mâna, şcoală dragă...

Ce se întâmplă când un elev de liceu nu are o medie peste cinci la o anumită materie la sfârşit de an?? ....Da!!!...rămâne corigent!!! Dar când acesta nu trece de sesiunea de corigenţă, automat, repetă anul şcolar. Fără să vreau, am asistat în acestă săptămână la un liceu din Reghin la o „dispută” între o mamă şi directorul de liceu. Vom numi acest liceu „X” şi asta pentru a nu crea controverse. Prin urmare la Liceul „X” apare o mamă roşie de mânie împreună cu odrasla. O fetişcană care, din câte am înţeles ar fi terminat anul acesta clasa a X-a. Eleva noastră, rămasă coringetă la biologie, minunata materie, unde învăţăm despre cap şi picioare (că vorba aia, unde nu e cap, e vai de picioare) se pare că nu izbutise să treacă sesiunea de corigenţă, rămânând repetentă. Căldură mare mon cher, şi-afară dar şi-nliceu, pentru că începuseră a se încălzi spiritele rele. Mama, „inculpatei” susţinea mare şi tare, că dacă conducerea liceului nu face oarece pentru ai trece odrasla, îşi va vinde cele trei vaci, dar şi turma de oi „pentru că dacă Becali a reuşit să facă atâtea lucruri cu mandrele cornute, voi reuşi şi eu..până la minister merg domn'le, până la Minister..şi tot îmi continuă fata şcoala”...Fetişcana, tăcută şi plânsă într-un colţ, nu se abţine din comentarii „da ce? Dacă eu nu pricep materia asta de doi lei şi nu am ştiut să definesc Reflexul, cu ce-s de vină”. Da, corect, cu ce suntem noi de vină că reflexele, neconditionate de altfel, fetei ii vin mai târziu, iar conducerea şcolii nu poate face mai mult decât a da explicaţii?

Niciun comentariu:

Arhivă blog