ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


luni, 31 august 2009

Reghinul, oraş de închiriat

În ultimul an, mai ales acum când criza mondială ţine cu dinţii de afacerile locale, în municipiul Reghin, se poate observa uşor un aşa zis fenomen unde din ce în ce mai multe spaţii comerciale şi nu numai sunt scoase la închiriere. Unele dintre firmele reghinene, care nu ajung în pragul falimentului, renunţă la spaţiile mari, în schimbul unor spaţii mici. Centrul urbei, începe să arate ca un adevărat centru comercial scos la închiriat. Ne lovim la tot pasul de pancarde cu anunţul „De închiriat”. Începând de la Biserica Evanghelică (Săsească) urcând către centru, până în momentul de faţă, sunt cel puţin patru astfel de anunţuri. Totul arată ca o epidemie, care roade în astfel de timpuri frumuseaţea şi bunăstarea urbelor lumii. Centrul istoric, pe lângă modificările pe care proprietarii încearcă să le aducă, oferind o imagine de modă nouă, se transformă într-un aşa zis târg. Alegem câteva spaţii comerciale de închiriat, la întâmplare şi dăm câteva telefoane. Târgul e târg, însă preţul poate fi negociat sau nu. Depinde de proprietar. Un spaţiu de 55 de metri pătraţi, pot ajunge la 600 de euro. Dintre spaţiile scoase la închiriere, nu sunt doar spaţii unde firmele şi-au încheiat activitatea ci şi spaţii construite de proprietari pentru a fi date spre închiriere, în speranţa că cineva, chiar şi în perioadă de criză le va bate la poartă. Şi asta pentru a mai găsi o portiţă de ieşire din anul cenuşiu ce a lovit ca o furtună peste întreaga ţară. Mulţi dintre proprietarii de spaţii care au construit fără o minimă planificare îşi arată acum consecinţele. Se pare că acum nu este suficient să deţii spaţii, trebuie găsite şi soluţii pentru ieşirea din criză. Să fie oare aşa, să ne retragem în carapace aşteptând să treacă „pericolul”care poate nici măcar nu s-a arătat, dar care zvonit, ne-a speriat, sau pericolul există, transformând şi reducând totul la dimensiuni infime şi incerte, făcând astfel ca oraşul nostru să arate ca un veritabil şi greu de acceptat... oraş de închiriat!!!

Niciun comentariu:

Arhivă blog