ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


joi, 20 august 2009

Excesul de bere poate duce la cancer pancreatic

Pe timp de vară, când soarele loveşte asupra noastră, la un joc de cărţi sau table, la o poveste între prieteni şi chiar lângă o pizza, o bere rece rămâne ispita pentru fiecare dintre noi. Chiar dăcă mulţi dintre noi preferăm o bere care să ne ţină „de urât” în serile senine de vară sau pur şi simplu pentru faptul că ne potoleşte setea, ar fi bine să cunoaştem şi dezavantajele acestei licori. Este bine de ştiut că berea rece pe care o poftim atât de mult vara, nu potoleşte setea aşa cum ne gândim noi, preferabilă ar fi tot apa pentru consum. Însă, dacă tot alegem aceast produs, consumul până la trei pahare pe zi, nu poate face rău ci ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi. Totuşi, băutorii de bere, cei care consumă în fiecare zi mai mult de trei pahare, sunt cei mai predispuşi dezvoltării bolii. Şi asta pentru că berea favorizează apariţia cancerului pancreatic, aflat pe locul patru ca rată a mortalităţii în lume. În concecinţă, excesul de bere, indiferent cât de bună ar fi, nu face altceva decât să dăuneze sănătăţii. Cancerul pancreatic nu are simptome decât în faza avansată, atunci când întregul organism este afectat.

Niciun comentariu:

Arhivă blog