ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


luni, 31 august 2009

Primul centru de telemedicină

Definită larg, telemedicina este transferul pe cale electronică a datelor medicale (imagini de înaltă definiţie, sunete, transmisii video pe viu, înregistrări referitoare la pacient) dintr-un loc în altul, la mare distanţă. Transferul de date se face de la o unitate spitalicească la alta pentru a se lua cât mai repede cele mai bune decizii care se impun.În 14 august, primul centru de telemedicină din România a fost inaugurat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. Prin acest sistem au fost conectate 40 de unităţi sanitare din şapte judeţe: Alba, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, care vor fi coordonate de la Spitalul Judeţean din Târgu-Mureş. Acest lucru permite medicilor din spitalele mai mici din ţară să trimită în timp real, în situaţii de urgenţă, date medicale referitoare la pacienţi şi să primească sprijin, consultări şi recomandări medicale din partea colegilor din unitatea de coordonare – Unitatea Primiri Urgenţe a SMURD Mureş. Tot prin acest sistem este asigurată şi o platformă de comunicare şi învăţământ la distanţă prin videoconferinţă între centrul de la Târgu-Mureş şi unităţile sanitare din sistem.Prin realizarea acestui centru, Serviciul de Urgenţă din România a mai făcut un mare pas înainte, devenind un model pentru multe ţări centrale şi est-europene. Prezent la această inaugurare, Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că proiectul ar putea fi extins la nivelul întregii ţări.

Niciun comentariu:

Arhivă blog