ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


joi, 20 august 2009

Nu deveni victima hoţilor !!!

Lăsând ferestrele deschise/neasigurate, la apartamentele de la parter, când nu eşti acasă, când eşti acasă, dar nu ai posibilitatea supravegherii acestora (inclusiv noaptea!!!)
Acesta este mesajul pe care poliţiştii doresc să-l transmită mureşenilor! Motivul este unul simplu: vara se comit furturi din locuinţe cu un mod de operare specific sezonului, respectiv intrarea pe ferestrele lăsate deschise la apartamentele de la parter ori la case, infractorii neavând vreo bătaie de cap cum să pătrundă în locuinţă! Nu doar când lipsiţi de acasă trebuie să luaţi aceste măsuri de protecţie, ci şi dacă sunteţi acasă, însă nu puteţi supraveghea toate ferestrele! Spre exemplu, daca sunteţi pe balcon, ori în baie, ori munciţi în bucătărie! Hoţului are nevoie doar de o clipă de neatenţie pentru a acţiona!
Problema ar putea fi cu atât mai gravă cu cât ar putea exista posibilitatea ca infractorul să intre noaptea în locuinţă, la parter, pe geamul lăsat deschis, şi să fure în timp ce locatarii dorm liniştiţi în camera respectivă! Pare probabil forţat acest exemplu, însă trebuie avute în vedere orice riscuri, mai ales că au existat şi cazuri în care infractorii au furat din locuinţă în timp ce proprietarii erau acasă, dar într-o altă încăpere şi nu au auzit nimic. Se pune însă întrebarea: ce se întâmplă dacă proprietarii se trezesc? Lucrurile pot deveni foarte grave, oricare dintre persoanele implicate aflându-se în situaţia de risc de victimizare (vătămare corporală gravă, chiar omor!)! Aşadar, nu uitaţi că un simplu gest este foarte important pentru siguranţa personală şi a bunurilor dumneavoastră!

Niciun comentariu:

Arhivă blog