ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


vineri, 4 decembrie 2009

SĂRACI ÎN EUROPA

Aproape 75% dintre europeni afirmă că sărăcia este larg răspândită în propria ţară. Sentimentul este împărtăşit de 96% dintre unguri şi de 93% dintre bulgari, cele mai ridicate cote din UE.
Ţările cu cea mai redusă răspândire a sărăciei, în concepţia populaţiei, sunt Danemarca (31%), Cipru (34%) şi Suedia (37%). În Uniunea Europeană, 80 de milioane de persoane, echivalentul a 16% din totalul populaţiei, trăiesc sub pragul sărăciei, potrivit studiului.
Persoanele sunt considerate sărace când trăiesc dintr-un venit mai mic de 60% din venitul mediu al unei gospodării din propria ţară. Cetăţenii europeni, însă, înţeleg diferit sărăcia. Astfel, 24% dintre repondenţi au declarat că oamenii sunt săraci când resursele lor sunt atât de limitate încât nu pot participa complet la activităţile societăţii în care trăiesc.
Totodată, 22% dintre cetăţenii europeni consideră că un om este sărac atunci când nu-şi permite bunurile de bază necesare traiului zilnic. Pentru 21% dintre cei chestionaţi, a fi sărac înseamnă a trăi numai din mila populaţiei şi ajutoare sociale.
Majoritatea europenilor (60%) crede că sărăcia afectează accesul la o şcolarizare decentă, iar 54% se tem că situaţia materială limitează abilitatea de a-şi păstra prietenii. Circa 90% dintre cei chestionaţi au declarat că guvernul trebuie să ia urgent măsuri pentru a combate sărăcia.
Sondajul a fost realizat în perioada august - septembrie, pe un eşantion de 27 de mii de persoane din statele Uniunii Europene.

Niciun comentariu: