ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


vineri, 4 decembrie 2009

CROMOTERAPIA

Cromoterapia se bazează pe vechea artă a utilizării culorilor şi a luminii în tratarea afecţiunilor sau bolilor de orice fel. Practicanţii cred că prin utilizarea culorilor din mediul nostru este posibilă îmbunătăţirea calitătii vieţii şi a sănătăţii. Cromoterapia se poate utiliza împreună cu alte terapii complementare. Corpul uman absoarbe lumina care e formată din spectrul de culori. Fiecare culoare din spectru are o anumită frecvenţă, lungime de undă şi energie asociată ei. Culorile pe care le absorbim au efect asupra sistemului nervos, sistemului endocrin şi a eliberării de hormoni sau a altor substanţe organice din corpul uman. Iată ce trebuie să ştiţi când vă folosiţi de culori în amenajarea spaţiilor sau în îmbrăcăminte:
Albastrul inspiră încredere, siguranţă, calm şi fiabilitate (nu e o coincidenţă că piloţii şi poliţiştii au uniforma albastră). Din punct de vedere medical, o cameră cu pereţi albaştri scade tensiunea arterială, reduce pofta de mâncare, calmează respiraţia şi scade tonusul muscular.
Roşul reprezintă căldură şi energie, motivează, entuziasmează şi creşte îndrazneala. Este culoarea dragostei, a aventurilor, întăreşte voinţa şi facilitează regenerarea celulară.
Verdele este culoarea naturii, a vieţii a tinereţii. Conferă o senzaţie de dinamism, sănatate şi reînnoire (medicii au de obicei costume verzi si multe spitale utilizează verdele în decor).
Galbenul aduce lumină, căldură, fericire, optimism si speranţă. Găsim galbenul în anotimpul de vară, în soare şi în multe flori. Se spune că galbenul grabeşte vindecarea. Pentru problemele cu articulaţia galbenul este soluţia. Efectele stimulante ale galbenului pot fi benefice în artritele uşoare sau în reumatism. Induce inspiraţie şi optimism şi este ideală pentru a zugrăvi dormitorul copiilor sau o cameră de studiu.
Portocaliul este energic, creşte concentrarea şi atenţia (este folosit des la semnele de atenţionare, la vestele de salvare). Conferă senzaţie de dinamism, libertate şi exprimare dinamică a personalităţii.
Rozul stimulează inteligenţa, atenţia şi optimismul. Este o culoare care binedispune, încurajează şi întinereşte. Asociat cu dragostea şi romantismul, rozul este cel care consolează sufletul după o despărţire. De asemenea, în cazul copiilor s-a observat că stimulează creativitatea.
Purpuriul şi Violetul sporesc încrederea în sine, sunt culori regale, asociate în general cu luxul, creativitatea, spiritualitatea şi tot ceea ce este sofisticat. Amândouă sunt considerate de a avea un efect benefic asupra stării mentale şi sunt cunoscute drept culori care sporesc forţa spirituală. Aceste culori sunt întotdeauna pozitive!
Negrul este trist şi depresiv, la fel ca şi griul şi maroul. Negrul nu este recomandat în decoraţiuni. Este folosit în vestimentaţie pentru că inspiră mister, putere, siguranţă şi subţiază talia.
Albul este pur şi inocent. Dă senzaţia de răcoare şi spaţiu dar este oarecum fad şi simplu.
Maroul şi Griul sunt culori neutre, însă maroul este considerat a fi o culoare neutră, caldă, în timp ce griul este privit ca o culoare neutră, rece.

Niciun comentariu: