ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


vineri, 4 decembrie 2009

Mircea Geoană nu consideră concedierile o soluţie pe timp de criză

Lăsându-se oarecum aşteptat, Mircea Geoană şi-a făcut prezenţa la cea de a patra ediţie a Festivalului Văii Gurghiului cu puţină întârziere. Geoană a fost întâmpinat la festival de o ploaie de oameni dar şi de primarii PSD-işti. Preşedintele Senatului României, a fost aşteptat de localnici care aveau în mână cărţi poştale cu textul „Mircea Geoană preşedinte”, aceştia înghesuindu-se pentru fotografii cât şi pentru autografe. După vizitarea standurilor şi a bisericuţei de pe platou, Preşedintele PSD a participat la o conferinţă de presă. Întrebat despre o aşa zisă campanie electorală, prin prezenţa sa la festival, Mircea Geoană a spus „Eu sunt în campanie de câţiva ani de zile. Singurul lucru corect pe care poţi să-l faci este să vii să vorbeşti cu oamenii, să-i asculţi fără prea mult alai încercând să le dai un semn de respect. Este prima oară când vin la această manifestare şi este fără îndoială un lucru foarte frumos. Mă bucur că am putut să văd lucruri extraordinare, tradiţie, foarte mult patriotism.” Legat de perioada de criză peste care suntem nevoiţi să trecem cu toţii a ţinut să declare că această dorinţă de a nu lăsa pe nimeni să rămână de izbelişte în perioadă de criză, este un lucru important pentru el şi nu este de acord cu disponibilizările salariaţilor. „Nu pot spune că această criză nu are efect, însă poţi să o faci să fie mai suportabilă măcar împărţită mai echitabil în societate. Nu poţi cere unui muncitor care are salar de şapte sau opt sute de lei să aibă aceaşi contribuţie la criză şi nici celui care rămane fără un loc de muncă. Eu nu cred în concedieri în masă şi mă doare atunci când aud politicieni români vorbind despre opt sau zece la sută şomaj pentru că până la urmă este vorba despre soarta unor oameni. Nu este o soluţie să dai oamenii afară pentru că este vorba despre profesorii care ne educă copiii, de poliţia care trebuie să ne apere împotriva tâlharilor, despre medicii care trebuie să ne salveze viaţa pentru că sunt meserii utile”. Mircea Geoană consideră că cea mai bună măsură anti-criză sunt relaţiile bune cu vecinii dar trebuie să fim mai pragmatici din punct de vedere economic. Referitor la principalele soluţii de relansare a agriculturii Mircea Geoană este de părere că nu poţi remedia în câteva luni, ceva ce nu s-a făcut în 20 de ani. Dar totuşi o aşa zisă soluţie este de a da subvenţiile la timp pentru că de multe ori acestea au venit după terminarea sezonului agricol respectiv. „În al doilea rând să luăm banii europeni, pentru că sunt nouă miliarde de euro pentru agricultură şi dezvoltare rurală la care se adaugă şi banii noştri, cofinanţarea statului român în total 13 miliarde de euro.” a adăugat Geoană.

Niciun comentariu: