ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


vineri, 4 decembrie 2009

MIERE ŞI SCORŢIŞOARĂ

Mierea de albine este folosită de secole pentru tratarea celor mai diferite afecţiuni. Cercetători contemporani au demonstrat că, folosită ca medicament, mierea nu produce efecte secundare ba chiar luată în doze corecte nu produce neplăceri nici bolnavilor de diabet! Potrivit cercetătorilor, lista cu afecţiunile ce pot fi tratate cu miere şi scorţişoară, luate în diferite doze, este una foarte bogată. Iată căteva dintre afecţiunile tratabile pe această cale minunată a naturii:
ARTRITA - Preparaţi o pastă din o parte miere, două părţi apă călduţă şi o linguriţă de scorţişoară pudră; masaţi uşor cu acest amestec partea inflamată a corpului. În cele mai multe cazuri durerea dispare în 15 minute. Băut zilnic, un amestec dintre o ceaşcă de apă fierbinte, două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră, poate vindeca chiar şi artritele cronice. O mixtură din o lingură de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră, luată înainte de micul dejun, poate reda libertatea de mişcare chiar şi artriticilor care nu mai pot umbla.
CĂDEREA PĂRULUI - Cei care suferă de căderea părului sau început de chelie vor aplica pe cap o pastă preparată din jumătate ceaşcă ulei de măsline cald, o lingură de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră; se menţine pe cap 5-15 minute, după care se spală părul.
INFECŢII DESCHISE, VEZICATE -
Se bea un amestec din două linguri de scorţişoară pudră şi o linguriţă de miere dizolvate într-un pahar de apă caldă.
DURERI DE DINŢI - Preparaţi o pastă din o linguriţă de scorţişoară pudră şi cinci linguriţe de miere; aplicaţi acest amestec pe partea dureroasă de trei ori pe zi până la dispariţia durerii.
COLESTEROL - Un amestec din două linguri de miere şi trei linguriţe de scorţişoară pudră dizolvate în 450 ml de ceai (este de preferat infuzia de ceai verde) poate reduce nivelul colesterolului din sânge cu circa 10% în doar două ore. Un amestec din o lingură de miere şi jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră luat de trei ori pe zi înaintea meselor principale va duce la scăderea colesterolului. Mierea simplă consumată la masă zilnic diminuează problemele de colesterol.
RĂCEALA - Răceala severă sau comună poate fi tratată cu un amestec de un sfert de linguriţă de scorţişoară pudră într-o lingură de miere caldă, timp de trei zile. Acest tratament poate vindeca tusea cronică şi poate duce la ameliorarea sinuzitei.
STERILITATE - Medicina Yunani şi Ayurvedica întrebuinţează de multe secole mierea de albine pentru îmbunătăţirea fertilităţii masculine.
Impotenţa la bărbaţi poate fi rezolvată cu ajutorul a două linguri de miere luate înainte de culcare. De asemenea, scorţişoara este folosită de secole în ţările din estul îndepărtat de către femeile sterile sau cu uterul slab. Femeile care nu rămân gravide şi-ar putea rezolva problema aplicând cât mai des pe gingii, în timpul zilei un amestec rezultat dintr-un vârf de cuţit de scorţişoară cu o jumătate linguriţă de miere. Este important ca amestecul să pătrundă în organism în amestec cu saliva. Un cuplu din Maryland - SUA şi-a pierdut speranţa de a avea copii după 14 ani de căsnicie. Au folosit amândoi miere şi scorţişoară după reţetele de mai sus şi după câteva luni femeia a rămas însărcinată şi a născut, la termen gemeni.
TULBURĂRI STOMACALE - Folosind miere de albine în amestec cu pudră de scorţişoară pot fi vindecate "din rădăcini" ulcerul şi nevralgiile stomacale de orice natură. Cu acelaşi tratament se poate elimina producerea de gaze la stomac, precum şi durerile produse de acestea.
TULBURĂRI CARDIOVASCULARE -
Preparaţi o pastă din două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară; folosiţi-o în mod regulat la micul dejun, pe pâine în loc de jeleu sau gem. Acest procedeu diminuează colesterolul depus pe vasele de sânge, reduce riscul producerii atacului de cord, elimina stările de înăbuşire, întăreşte şi regularizează bătăile inimii. Mierea de albine în amestec cu scorţişoara reduce şi riscul producerii de hemoragii interne.

Niciun comentariu: