ANUNT

Ziarul Săptămâna Reghineană se distribuie doar pe bază de abonament şi la centrele de presă Valdor din Reghin şi la Agenţia LOTO din cartierul Unirii.

Cititorii interesaţi pot depune anunţurile de mică publicitate şi scrisorile către redacţia noastră în cutiile „Săptămânii Reghinene” aflate la centrele de presă VALDOR şi la centrul de presă de la agenţia LOTO din cartierul „Unirii”.

6 noiembrie 2009


vineri, 4 decembrie 2009

Lemnul prinde viata în familia Suciu

De mai bine de zece ani în comuna Gurghiu, mai precis în satul Comori, Suciu Alexandru da o frumoasa întrebuintare lemnului, valorificându-l astfel încât face ori linguri ori alte ustensile necesare prin casa, toate acestea fiind din lemn. Alaturi de dânsul sta sotia care-l ajuta si ea cum poate. Dar asta în timpul liber pentru ca si ea are o preocupare. Au împreuna opt copii, patru fete si patru baieti. Totul a început odata cu pensionarea când timp era suficient dar aveau nevoie de ceva cu ce sa-l umple. Asa ca, face fiecare ce stie mai bine. El, nea Alexandru, face linguri din lemn, doguri si farfurii. Tanti Floarea croseteaza de zor, lucreaza manual camasi taranesti. „Nu este o meserie foarte cautata dar este o meserie frumoasa, unde se lucreaza totul manual.” Nu se face totul de pe o zi pe alta, ne spune cu tarie nea Alexandru. „Lemnul trebuie sa-l prepari, sa-l proiectezi dupa dimensiunile lui si sa-l lasi sa se usuce iar apoi se lucreaza. Daca faci lemnul când e verde acesta se crapa. Se lucreaza din plop si salca. Tot ce fac, fac din placere si din dragoste, nu pentru câstig, pentru ca dupa asta nu traiesti în ziua de azi, doar asa de frumusete” spune mândru de meseria lui nea Alexandru. Sotia, Suciu Floarea a lucrat de mica la tesut si tors si asta pentru ca ea a fost casnica. „Camasile pe care eu le fac, sunt cusute de mâna, sunt camasi taranesti tare frumoase însa lumea nu s-a prea îngramadit sa le cumpere” a declarat pentru Saptamâna Reghineana tanti Floarea.

Niciun comentariu: